Otobüslü Balkan Masalı Turu

Oylanmamış 0 incelemeleri
0/5
0% misafir tavsiye etti

Tur Türü

Yurt Dışı

Grup boyutu

10 Kişi

genel bakış

1.GÜN

İSTANBULİstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü’nden saat 21:00’da ardından Mecidiyeköy Zıraat Bankası Önü 21:30’da , İncirli Ömür Otobüs Durakları’ndan 22:00’da ve Beylikdüzü Maramara Park’dan 22:30’da siz değerli misafirlerimizi alarak turumuza başlıyoruz. Selimpaşa, Silivri ve Tekirdağ üzerinden İpsala sınır kapısına varıyoruz. Burada yapacağımız pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından gece yolculuğu ile yolumuza devam ediyoruz.

 

2.GÜN

KAVALA – SELANİK – ATATÜRK EVİ – KORDON – VİA EGNETİA – ARİSTO MEYDANI – YUNAN TAVERNASISabah saatlerinde yol üzerinde kahvaltımızı serbest olarak alıyoruz. Ardından Yunanistan’ın önemli şehirlerinden biri olan Kavala’ya geçiyoruz. Burada yapacağımız panoramik tur ve fotoğraf molası sonrası Selanik’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Selanik’e varışımızın ardından yapacağımız panoramik şehir gezimiz sırasında ilk olarak Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi’ni ardından da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve yaşadığı evi görüyoruz. Sonrasında Ayasofya Kilisesi, Bey Hamamı, Hamza Bey Cami, Bedesten, Beyaz Kule, Döner Kule, Uluslararası Fuar alanını göreceğimiz yerlerden bazıları. Turumuz sonrası vereceğimiz serbest zamanda Selanik’in kafeleri ve mağazaları ile meşhur Kordon Boyunda yürüyüş yapmanızı ve Aristotales Meydanında gezmenizi öneririz. Serbest zamanın ardından otelimize geçmeden önce Büyük İskender heykelini görüyoruz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam tur ücretine dahil olarak düzenlenecek olan Yunan Tavernası Turu için otelimizden hareket ediyoruz. Yunan ezgileri eşliğinde yemeğimizi yiyip doyasıya eğlendikten sonra otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Yol üzerinde ekstra olarak alınacaktır. Çorba, kahvaltı tabağı, börek, demleme çay alternatifleri değerlendirilebilir (Tur ücretine dahil değildir).
Öğle Yemeği: Selanik’te serbest zaman. Kordon boyu balık lokantalarında deniz mahsulleri tercih edebilir (Tur ücretine dahil değildir)
Akşam Yemeği: Yunan Tavernası (Tur ücretine dahildir).
Para Birimi : € (Euro)
Rota: İstanbul – Selanik (590 km),
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 590 km
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 17:30

 

3.GÜN

SELANİK – BİTOLA (MANASTIR) – OHRİDSabah otelde alacağımız kahvaltının ardından bagajlarımızla beraber otelden ayrılarak Yunanistan Makedonya sınırına doğru yolumuza devam ediyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün liseyi okuduğu okul olan askeri idadinin de bulunduğu Bitola (Manastır) şehrine varıyoruz. Burada yapacağımız tur sırasında bugün içerisinde Atatürk Anı Odası bulunan aynı zamanda şehrin arkeoloji müzesine de ev sahipliği yapan askeri idadi, Şirok Sokak, yeni camii, Eleni Karite’nin balkonu göreceklerimizin sadece bir kısmı. Buradaki turumuzun ardından vereceğimiz serbest zamanda Şirok Sokak’ta bulunan restaurantlarda öğle yemeğinizi alabilirsiniz. Rehberimizin vereceği buluşma saatinde hareketle Ohrid’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Ohrid’e varışımızla beraber yürüyüş turumuza başlıyoruz. Ohrid gölü kıyısına kurulmuş olan incisi ile meşhur kendi de inci gibi olan bu güzel şehirde yapacağımız tur sırasında Ohrid evleri, Ayasofya kilisesi, Damat Ali Paşa camii, Halveti Tekkesi ve Camii, Türk mahallesi göreceğimiz yerlerden bazıları. Ohrid’i yürüyerek gezdikten sonra alışverişleriniz ve keyif yapabilmeniz için serbest zaman. Türk mahallesinde bir bardak Türk çayı veya Türk kahvesi içmenizi tavsiye ederiz. Turumuzun ardından belirtilen yer ve saatte buluşma ile otelimize doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Bitola (Manastır) şehrinde serbest zamanda alınacaktır (Tur ücretine dahil değildir)
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü şeklinde alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Para Birimleri: Yunanistan’da € (Euro), Makedonya’da Dinar (1€ = 61 Dinar)
Rota:  Selanik – Manastır (219 km), Manastır – Ohrid (70 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 289 km
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 20:30

 

4.GÜN

OHRİD – TETOVO (KALKANDELEN) – ÜSKÜPSabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp bagajlarımızla beraber otelimizden ayrılıyoruz. Güzergâh üzerinde Straza’da vereceğimiz kısa ve lezzetli bir molanın ardından hareketle Makedonya’nın önemli şehirlerinden biri olan olan ve nüfusun çoğunluğunun Arnavutlardan oluştuğu Kalkandelen’e gidiyoruz. Varışımızın ardından belki de görebileceğiniz en renkli görsele sahip Alaca Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında camii avlusunda bulunan şadırvandan buz gibi dağ suyunu da içip Makedonya’nın başkenti Üsküp’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Üsküp’e varışımızın ardından doğu ile batıyı kucaklayan bu şehrin sokaklarını keşfetmeye çıkıyoruz. Osmanlı tarihinde başkent dışına yapılmış en büyük çarşının günümüze ulaşmış kısmında dolaşırken kapan han, sulu han, çifte hamam, Murat Paşa Camii, Sultan Murat Camii, saat kulesi, taş köprü, Üsküp kalesi, 2014 projesi kapsamında yapılmış olan heykel grupları, Makedon Meydanı, Vardar Nehri, Büyük İskender heykeli bu muazzam şehirde göreceklerimizin sadece bir kısmı. Şanslıysanız ve o gün sabah erkenden tükenmediyse meşhur acıbademden yemeli mevsimi ise mutlaka soğuk bir boravitsa içmeli ve kikirikinin tadına bakmalısınız. Turumuzun ardından otelimize transfer. Konaklama otelimizde. Akşam tur ücretine dahil olarak düzenlenecek yemekli, müzikli ve eğlenceli Balkan Gecesi turumuz için otelden hareket ediyoruz Rumeli, Balkan ve Makedon ezgileri ile hem yemeklerin keyfini çıkarıp hem de doyasıya eğlendikten sonra otelimize transfer ve geceleme.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Üsküp Çarşısında serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Balkan Gecesi (Tur ücretine dahildir).
Para Birimi: Makedonya’da Dinarı (1€ = 61 Dinar)
Rota: Ohrid – Üsküp (170 km),
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 200 km
Otele Giriş Saati: Tahmini: 18:00

 

5.GÜN

ÜSKÜP – MATKA KANYONU – PRİZREN – PRİŞTİNE – İŞKODRASabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp bagajlarımızla beraber otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak rehberimiz bizleri doğa içerisinde keyifli bir yürüyüş yapmaya ve oksijen depolamaya tur programımıza dahil olan Matka Kanyonu’na götürüyor. Burada yapacağımız keyifli yürüyüşün ardından hareketle Makedonya Kosova sınırına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından dünyanın en yeni ikinci Avrupa’nın en yeni devleti Kosova’ya varıyoruz. İlk olarak Osmanlı’dan birçok iz taşıyan kendinizi bir Anadolu kasabasında gibi hissedeceğiniz Prizren’e varıyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Sinan Paşa Camii, Arasta Camii minaresi, Osmanlı hamamı, taş köprü, Türk konsolosluğu ve kale göreceklerimizden sadece bazıları. Burada vereceğimiz serbest zamanda bölgenin leziz yemeklerinden tatmanızı mutlaka tavsiye ediyoruz. Prizren turumuzu tamamladıktan sonra, Osmanlı tarihinin önemli padişahlarından Murat Hüdavendigar’ın zamanında otağının kurulu olduğu ve savaş sonrasında hayatını kaybettikten sonra organlarının tahnit edilip gömüldüğü ve sonrasında bu noktaya yapılan türbeyi ziyaret etmeye gidiyoruz. Türbe ziyaretimizin ardından Priştina’yı yol üzerinden panoramik olarak görüyor Kosova’daki ziyaretlerimizi tamamlıyor ve konaklamak üzere Arnavutluk’un İşkodra şehrine doğru yola çıkıyoruz. Varışımızla beraber otele yerleşme akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Piriştine Çarşısında serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü şeklinde alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Para Birimler: Makedonya’da Dinarı (1€ = 61 Dinar), Kosova’da € (Euro), Arnavutluk Lek’i (1€ = 124 Lek)
Rota: Üsküp – Piriştine (95 km), Piriştine – Prizren ( 86 km), Prizren – İşkodra (187 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 390 km
Otele Giriş Saati: Tahmini: 19:30

 

6.GÜN

İŞKODRA – BUDVA – KOTOR – DUBROVNİK – MEDJUGORJE VEYA ÇEVRESİSabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp bagajlarımızla beraber otelimizden ayrılıyoruz. Arnavutluk Karadağ sınırında pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamladıktan sonra Podgarica, Sutomore, Petrovac üzerinden devam ederek Singapurlu bir multi milyarder tarafından satın alınan Sv. Stefan adasını panoramik olarak görüp ardından sahilleri ile meşhur Budva şehrini de panoramik olarak aracımızdan görerek ilerliyoruz. Deniz tatili için yurtdışındaki ideal merkezlerden biri olan Budva’nın hemen ardından orta çağın günümüze ulaşmış önemli yerlerinden biri olan Kotor’a varıyoruz. Karadağ’ın turistik merkezlerinden biri olan körfezin derinliklerinde ve dağın yamacında yüzyıllara meydan okumuş Kotor şehrini gördüğünüzde sizlerin de hem aklı hem yüreği burada kalacak. Varışımızla beraber yürüyerek yapacağımız şehir turu sırasında Kotor için çok önemli olan ailelerin malikaneleri, Aziz Tripun Kilisesi, Ortodoks kilisesi, meydanlar ve güzel hikayeleri görüp duyacaklarımızdan sadece bazıları. Bu şehirde vereceğimiz serbest zamanda mevsim ve hava uygun ise merdivenlerden surların en tepesindeki şapele çıkabilir ve buradan muhteşem manzara fotoğrafları çekebilir, şehrin dar sokaklarında bulunan kokuları takip ederek farklı ve muhteşem yemekler tadabilir, meydanlardan birinde içeceğinizi yudumlayabilir, şehrin en enteresan müzelerinden biri olan Kedi müzesini ziyaret edebilirsiniz. Bu şehirde rehberinize o muhteşem pastanın nerede olduğunu sormayı unutmayın tüm tatlı sevenlere tavsiyemizdir. Serbest zamanın ardından Kotor’dan ayrılarak önce Karadağ’dan Hırvatistan’a geçerek son yılların en popüler tatil merkezlerinden biri olan ve popüler dizilerden Game Of Thrones’un çekim seti olarak da kullanılmış, tarihsel olarak baktığımızda Osmanlı İmparatorluğu ile ilişkileri açsından da çok önemli bir yerleşim olan Dubrovnik’e varıyoruz. Kale içinde yapacağımız yürüyüş turu sırasında Pile kapısı, Ploce kapı, Onorphius çeşmesi, dünyanın ilk eczanesi, Fransiskan manastırı, Orlando heykeli, Sponza sarayı, Rektör sarayı göreceklerimizden bazılarıdır. Bu orta çağ kokan şehirde yapacağımız keyifli turun ardından vereceğimiz serbest zamanda şehrin ara sokaklarını keşfedebilir, mağazalarda alışveriş yapabilir, deniz ürünlerinin tadına bakabilir, denizi veya orta çağ sokaklarını seyrederek keyifli bir kahve içebilirsiniz. Serbest zamanın ardından rehberimizin vereceği saatte ve yerde buluşarak Dubrovnik’ten ayrılıp önce Bosna Hersek’e geçiyoruz ve Medjugorje’de bulunan otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Kotor’da serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü şeklinde alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Para Birimleri: Arnavutluk Lek’i (1€ = 124 Lek), Karadağ’da €, Hırvatistan’da Kuna (1€ = 7,6 Kuna)
Rota: İşkodra – Kotor (110 km), Kotor – Dubrovnik ( 93 km), Dubrovnik – Trebinje (35 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 260 km
Otele Giriş Saati: Tahmini: 20:30

 

7.GÜN

MEDJUGORJE – KRAVİCA – POCİTELJ – MOSTAR – SARAYBOSNASabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp bagajlarımızla beraber otelden ayrılıyoruz. İlk olarak bir doğa harikası olan tur programımıza dahil Kravica şelalelerine gidiyoruz. Buradaki serbest zamanın ardından Osmanlı’dan günümüze kalmış olan bir karargâh köyü olan Pocitelj’e ulaşıyoruz. Burada Osmanlı evleri, hamamı, camiyi ve eski Arnavut kaldırımı sokakları görüp Türk çaylarımızı ve Boşnak kahvelerimizi yudumladıktan sonra köyden ayrılıyoruz. Sıradaki durağımız bölgenin en önemli şehirlerinden biri olan, yakın tarihimizde gerçekleşen Bosna Savaşı sırasında Hırvat topçularının atışları ile yıkılmış sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin de katkıları ile tekrar inşa edilmiş ve UNESCO dünya mirasları listesinde adı bulunan köprüsü ile meşhur, Osmanlı’dan kalma dar ve otantik sokaklarında sizleri bambaşka bir aleme götürecek olan Mostar’a geçiyoruz. Buradaki turumuz sırasında Mostar Köprüsü, Koski Mehmet Paşa Cami, Katolik katedrali, Türk konsolosluğu ve şehitlik göreceklerimizden bazılarıdır. Şanslı bir günümüzde isek köprüden şov amaçlı atlayan ama hikayesi eskilere dayanan gençleri de görebiliriz. Turumuzun ardından vereceğimiz serbest zaman sırasında Mostar’a özgü hediyelik eşyalardan alabilir, güzel bir yemek molası verebilirsiniz. Serbest zamanın ardından rehberimizin vereceği saatte ve yerde aracımız ile buluşup Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Varışımızla beraber yürüyerek şehrin merkezini keşfetmeye başlıyoruz. Yürüyerek yapacağımız turda şehrin simgesi olan sebil, Gazi Hüsrev Bey medresesi, Gazi Hüsrev Bey Camii, bedesten, saat kulesi, Baş Çarşı’nın birbirinden çeşitli dükkanları, İsa’nın Kalbi Kilisesi, sönmeyen ateş, Latin köprüsü, Fatih Camii göreceklerimizden sadece bazıları. Yürüyüş turumuzun ardından Bosna’ya özgü kafelerde Boşnak kahvesi içebilir, muhteşem Boşnak böreği ile kendinizden geçebilir veya şehrin Avrupai ve Osmanlı döneminden kalma sokaklarında kaybolarak şehri keşfedebilirsiniz. Turumuzun ardından şehir merkezinde akşam yemeği için Bosna’nın meşhur köftesi cevapi yiyoruz. (Konaklanacak otele göre yemek otelde de alınabilmektedir) Yemeğin ardından aracımızla otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Mostar’da serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Saraybosna Başçarşı’da meşhur Boşnak köftesi yiyeceğiz. 8’li Boşnak köftesi, salata, içecek (Tur ücretine dahildir) (Konaklanacak otele göre yemek otelde de alınabilmektedir)
Para Birimleri: Bosna Hersek Konvertibıl Mark (1 € = 1.96 KM)
Rota: Trebinje – Mostar (116 km), Mostar – Saraybosna ( 130 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 290 km
Otele Giriş Saati: Tahmini: 20:30

 

8.GÜN

SARAYBOSNA – BELGRADSabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi yapıp bagajlarımızla beraber Belgrad’a doğru hareket ediyoruz. Bosna Hersek’in yaylaları, köyleri içerisinden devam eden keyifli bir yolculukla adına kitaplardan da aşina olduğumuz Drina Nehri üzerinde bulunan sınır kapısından geçerek programımızda bulunan bir diğer ülkeye de giriş yapmış oluyoruz. Bosna Hersek’in kıvrımlı yollarından sonra gördüklerimizin tam zıttı geniş ovaları, köyleri ve muazzam manzaralar seyrederek Belgrad’a ulaşıyoruz. Varışımızın ardından yapacağımız yürüyüş turu sırasında Knez Mihajlova caddesi, Kale Megdan, Fransa’ya saygı anıtı, İstanbul Kapı, Damat Ali Paşa Türbesi, panorama noktası, Viktor heykeli, Zindan kapı, Leopoldov kapı, saat kulesi ve surlar göreceklerimizden sadece bazıları. Yürüyüş turumuzun ardından Belgrad’ın hareketli sokaklarında dolaşabilir, rehberinizin önereceği dondurmacıda değişik dondurma lezzetlerinin tadına bakabilir veya çevreyi ve şehri seyrederek keyifli birer kahve içebilirsiniz. Turumuzun ardından aracımızla otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Zvornik şehri Luna Hotel & Restaurant’ta isteğe bağlı kuzu tandır, balık, köfte, çorba seçeneklerinden alabiliriz (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Otelde açıkbüfe veya set menü şeklinde alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Para Birimleri: Bosna Hersek Konvertibıl Mark (1 € = 1.96 KM), Sırbistan Dinar’ı (1€ = 118 Dinar)
Rota: Saraybosna – Belgrad (294 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 320 km
Otele Giriş Saati: Tahmini: 20:30

 

9.GÜN

BELGRAD – SOFYA – İSTANBULSabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi yapıp bagajlarımızla beraber Sofya’ya doğru hareket ediyoruz. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya varışımızla beraber panoramik olarak yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Bu tur sırasında Balkanların ikinci en büyük Ortodoks kilisesi olan Aleksander Nevski, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Banyabaşı Camii göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Panoramik turun ardından vereceğimiz serbest zaman sonrasında rehberimizin vereceği saat ve yerde buluşarak Sofya’dan ayrılıyoruz. Kapıkule sınır kapısına varıp buradaki pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından otoyolu takiben İstanbul’a dönüyoruz. İstanbul’a varışımızda siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalarda bırakarak bir sonraki turumuzda tekrar görüşmek dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)
Öğle Yemeği: Sofya’da serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).
Akşam Yemeği: Türkiye sınırları içerisinde yol tesisinde alınacaktır (Tur ücretine dahil değildir).
Para Birimi: Bulgaristan Levası (1€ = 1,95 Leva)
Rota: Belgrad – Sofya (391 km), Sofya – İstanbul (553 km)
Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 944 km

 

NOTLAR!!

  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 21 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Pronto Tur tarafından bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce Pronto Tur tarafından bildirilecektir.
  • Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Pronto Tur tarafından bilgi verilecektir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Pronto Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Ekstra turlar, servis aldığımız yerel Pronto Tur tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  • Pronto Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Pronto Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 
  • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu tura katılım için Türk pasaportlu yolculara Schengen vizesi uygulaması bulunmaktadır. İlgili turu gerçekleştirmek isteyen tüm kişilerin minimum çift girişli schengen vizesi olmak zorundadır. Yeşil pasaport sahibi kişiler için vize uygulaması bulunmamaktadır. Vize alınmış olması ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Dahil Olanlar / Hariç Olanlar

Lüks Otobüslerle ulaşım,
4* Otellerde 7 gece konaklama
Otellerde alınacak olan 7 sabah kahvaltısı
Otellerde 4 adet Saraybosna’da lokal restoranda alınacak olan 1 adet toplamda 5 adet akşam yemeği
Ohrid’de yapılacak olan müzikli ve eğlenceli Makedon Gecesi
Selanik’de yapılacak olan müzikli ve eğlenceli Yunan Tavernası
Programda dâhil olduğu açıkça belirtilen tüm şehirlerarası transferler
Programda dâhil olduğu belirtilen tüm turlar ve çevre gezileri
Check point ve otopark ücretleri
Profesyonel Türkçe Rehberlik hizmetleri
Bazı bölgelerde alınması gereken lokal rehberlik hizmetleri
Çok girişli Schengen vizesi
Kişisel ve ekstra harcamalar
Öğlen Yemekleri
Yemekler sırasında alınan içecekler
Yurt dışı çıkış harcı
İsteğe bağlı rehber ve şoför bahşişleri
Müze ve Ören Yeri giriş ücretleri
Tur programında belirtilen veya belirtilmeyen ekstra geziler
Dâhil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
Seyahat Güvence Paketi
Otel Şehir vergileri toplam 20 € (City tax ismiyle kişi başı alınan vergiler; otelin şehir merkezine yakınlığına, otel yıldız sayısına ve kalınan gecelemeye göre değişiklik gösterdiğinden, tur başlangıcında rehber tarafından toplanarak otellere ödenir)

Yorumlar

0/5
Oylanmamış
Dayalı 0 Değerlendirme
Harika
0
Güzel
0
Ortalama
0
Düşük
0
Kötü
0
İnceleme Yok
Yorum yazmak için giriş yapmalısınız

Erentur Verified

Üyelik Tarihi Sep 2022

* 0₺

Ek Ücretler:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
*
0₺
0 Değerlendirme